Ja jūs esat nolēmuši mājās pagatavot savu maizīti, pirmais, kas jums būs jādara – jāsagatavo ieraugs.
Tajā nav nekā sarežģīta. Viss, kas jums būs jādara, ir jāsajauc kopā visas norādītās sastāvdaļas un jāgaida, jo rezultāts noteikti būs redzams. No sākuma noskaidrosim, kādu ieraugu nepieciešams pagatavot.
Ieraugi mēdz būt dažādi:
- Rudzu
- Kviešu
- Iesala
- Apiņu
- Kartupeļu
- Rozīņu
- Pat rīsu
Šie visi ierauga veidi ir lieliski piemēroti maizes gatavošanai. Jāpiemin, ka rudzu milti ir labākais veids, kā sagatavot ieraugu, jo tajā tiek saglabātas visas labvēlīgās īpašības, kuras nav atrodamas rafinētos kviešos. Tieši šī iemesla dēļ kviešu ieraugs bieži kļūst par patogēnas floras avotu, saskābst un vairs nav derīgs lietošanā. Kviešu ieraugu labāk pagatavot vienai vai divām reizēm, taču rudzu var veiksmīgi izmantot ne vienu vien gadu – pats galvenais ir pareizi to uzglabāt un “barot”.
Šķir nākošo lapu un uzzini, kā var pagatavot dažādus ieraugus
[…] LASI VĒL: Mājās pagatavojama maize bez rauga – visi būs sajūsmā! […]